Fashion

Hur klä upp bröllopsgäster som för ett kungligt bröllop

0
Dress

Kungliga bröllop är något alldeles speciellt. Dessa bröllop är ståtliga utan dess like och de är också uppvisningar i prakt och traditionellt mode, med vissa trendiga inslag. Kungliga bröllop är en av de äldsta ritualer vi har, de är till för att manifestera den fruktsamhet som finns inom ett äktenskap. Ett kungligt bröllop utgör det mest fundamentala i en monarki, att säkra tronföljden. Kungliga bröllop är slutligen ett sätt att visa upp monarkin i all sin glans och glamor på ett sätt som gör att den framstår precis så oåtkomlig som den bör göra för vanligt folk. Ingen ska tveka på att monarkin står överst i hierarkin i ett samhälle.

Det finns i samband med kungliga bröllop en hel del ritualer och många av dessa har med klädseln att göra. Det är nämligen genom kläderna som kungligheterna manifesterar sin rang.

Vad innebär klädsel för ett kungligt bröllop

Vilka är då kraven på klädseln för kungliga bröllop? Vad är det vi kan ta efter när vi vill se ut som kungligheter på ett bröllop som vi är bjudna till? För herrarna är det tämligen okomplicerat, det är antagligen formell klädsel eller uniform som gäller. För damerna gäller det att hitta en klänning till bröllop som är elegant, sensuell, vacker men samtidigt konservativ. För är det något som utmärker monarkier så är det att de är konservativa. En annan sak som utmärker kungliga bröllop är att damerna alltid bär hatt. Både damer och herrar bär också medaljer och ordersymboler på sina kläder. Detta är kanske svårt att kopiera för någon som inte tillhör någon order men man kan trots allt försöka.

Läs på om kungliga bröllop

För att komma vidare i förberedelserna inför att se ut som för ett kungligt bröllop gäller det att läsa på ordentligt. Lyckligtvis är kungliga bröllop en av de mest väldokumenterade institutionerna i samhället. Det finns berättelser som går tusentals år tillbaka när det gäller den klädsel som kungar och drottningar burit på kungliga bröllop. I Sverige finns det till exempel gravar från järnåldern med bevarade kläder, smycken och vapen som visar på hur kungligheter klädde sig på den tiden.

I mer sentida sammanhang så finns det TV-inspelningar från i stort sett varje kungligt bröllop alltsedan andra världskrigets slut. Det är med andra ord bara att titta på dessa och låta sig inspireras av dem. Det finns också mängder av analyser av kungligheternas klädsel på bröllop. Det är modeexperter och andra som i detalj studerat vad kungligheterna har burit för kläder. Även dessa kan man i lugn och ro läsa för att lära sig mer.

Sammanfattning – Passa som gäst på kungligt bröllop

När vi rundar av vår artikel om kunglig klädsel på bröllop så är det dags att ge rekommendationer på var man kan hitta inspiration och platser att köpa detta mode. JJ’s House är ett företag som har ett stort utbud för bröllop i allmänhet och de har också särskilt utvalda plagg som påminner om kunglig glans.

John Navarra
John Navarra is a bold and passionate writer. He continues to create engaging articles. Being bold continues by promoting a creative atmosphere, where there is the courage to do things differently and go into the unknown to make the impossible possible.

  Handy Provides You with Tips on Improving Communication with Your Spouse

  Previous article

  An Insight Into Evolution of The Automotive Industry

  Next article

  Comments

  Leave a reply